Blogot írni mindenki tud, és vannak olyan népszerű témák, melyekhez szinte mindenki ért. Ilyen a gasztronómia, de a nők körében a szépségápolást fókuszba helyező blogok is népszerűek. Ez persze nem jelenti azt, hogy, aki blogírásba fog, az ért is az adott témához. Ez alatt most a mély szakmai tudásról beszélünk, amikor az adott blogger vagy inkább bloggerina beleásta magát a szépségápolás, elsősorban a bőrápolás témájába, és tényleg sok újdonságot, érdekességet olvasni oldalán, emellett pedig semmi félrevezetőt.

Krémmánia blog

Ha valaki rákeres egy kozmetikumra, szinte biztos, hogy a Krémmánia ugrik fel neki először. Itt a legtöbbször el lehet olvasni a termékek összetevőit, véleményezni is lehet, de érdekesebb a blogszekció, ahol termékteszteket olvashatsz, mint más blogokon is, de sok olyan blogbejegyzés is íródott, ahonnan a bőrápolás csínját-bínját is elsajátíthatja az olvasó. Eloszlatják a tévhiteket, legyenek azok akármilyen közkeletűek is. Természetesen az itt olvasottak nem mindenkinek válnak be, és a véleményeket is érdemes kritikusan kezelni, hisz van, aki például a termék illata alapján dönt, és nem érdekli az összetevők minősége.

Szépségreceptek.hu

Ha valaki szeretne elszakadni a marketinggel átitatott, profitorientált kozmetikai ipartól, akkor látogasson el MsTindigo blogjára, ahol a szerző egyrészt a házi kozmetikumkészítés alapjaiba avatja be olvasóit, másrészt az összetevőket veszi górcső alá. Szerencsére mindezt érthetően teszi, így, aki végignézegeti a blogot, az hamar megtanulja értelmezni az úgynevezett INCI-t. A bloggerina egyébként nem véresszájú natúrharcos, inkább arra tanítja az embert, hogy legyen igényes a bőrére, és ne egye meg a marketingszövegeket.

Angolul egy profitól

Az amerikai bőrgyógyász-kozmetikus, Renee Rouleau amellett, hogy mindenféle híres páciensével van elfoglalva, blogot vezet, és szívesen osztja meg tapasztalatait, tippjeit, anti-aging tanácsait a nagyközönséggel. Bár természetesen ezekben a bejegyzésekben néha helyet kapnak a termékek, rengeteg dolgot lehet tanulni egy igazán profi szakembertől, igaz, angolul, de, aki ismeri a nyelvet, és érdekli a bőre állapota, annak érdemes felmennie az oldalra. 

  • Megosztás:
hirdetés