Ha teljesen váratlanul elfogy a kézfertőtlenítőd, a boltban kapható változatokat viszont inkább elkerülnéd, próbáld ki ezt a házi készítésű fertőtlenítőt, melyhez minden hozzávaló karnyújtásnyira van tőled.

hirdetés

Nem létezik női táska kézfertőtlenítő nélkül, hiszen ez a legjobb módszer a kezeden tanyázó baktériumok elpusztítására, már amennyiben nincs lehetőséged alapos kézmosásra. Ami, valljuk be, gyakran megesik.

Persze, manapság mindennek van baktériumölő változata, ám az antibakteriális szerek túlzott használata csak olaj a tűzre, hiszen fertőtlenítő hatóanyagaik elősegítik az ellenálló baktériumok fejlődését és szaporodását, ráadásul elpusztítják a bőrön található jótékony bacikat, ezáltal lerombolják a bőr természetes védekezőképességét. Nem beszélve arról, hogy milyen súlyosan kiszáríthatják a védtelen hámréteget.

Hogy a jövőben ezt elkerülhesd, mutatunk egy receptet, amit egyrészt pillanatok alatt elkészíthetsz, másrészt egyetlen kimondhatatlan nevű, káros összetevőt sem tartalmaz.

Amire szükséged lesz:

  • 2 teáskanál varázsdió-kivonat
  • 1/4 ml hidratáló, bőrnyugtató hatású aloe vera gél
  • 5 csepp fertőtlenítő hatású levendula illóolaj
  • 10-15 csepp, szintén fertőtlenítő hatású teafa vagy eukaliptusz illóolaj
  • üres kézfertőtlenítő tubus vagy valami ehhez hasonló
  • Tölcsér segítségével öntsd a hozzávalókat a flakonba, majd használat előtt mindig alaposan rázd össze.

Hogyan kell helyesen kezet mosni?

Magától értetődőnek tűnik, de a rutinszerűen végzett kézmosás idővel felületessé válhat, ezért az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ szakemberei külön ajánlást szenteltek a témának, melyben a körültekintő kézmosás menetét taglalják. Eszerint a szappannal 20-30 másodpercig kell a benedvesített kézfejet végigsúrolni.

Ez nagyjából annyi, mintha kétszer elénekelnéd a Boldog születésnapot dalocskát. Ezután bő, tiszta vízzel öblítsd le a kezed, majd tiszta papírtörlővel szárítsd meg. Így nemcsak a szezonális betegségeket előzheted meg, hanem elejét veheted annak, hogy egy óvatlan pillanatban a koszos kezeddel szennyeződéseket viszel az arcodra, melyek elősegíthetik a pattanások kialakulását.

  • Megosztás:
hirdetés