Az izzadás természetes és szükséges folyamat, egy idő után azonban kellemetlen lehet. Az elszaporodó baktériumok kellemetlen szagokat okoznak. Ennek kiküszöbölésére rengeteg dezodor áll rendelkezésre, de ezekről sok helyen olvasni, hogy hosszú távú használatuk nem feltétlenül egészséges.

Ha te is szeretnél természetesebb megoldást, akkor készíts házilag dezodort!

Dezodor házilag

A házi izzadásgátlóhoz a dolgokat bioboltban szerezheted be, de nagyobb élelmiszer-áruházakban is hozzájuk juthatsz. A keveréket kedved szerint változtathatod, nincs kőbe vésett recept.

Amire szükséged lesz

  • kókuszolaj/shea vaj
  • kukoricakeményítő vagy rizsliszt
  • szódabikarbóna
  • teafaolaj

A dezodorhoz keverj össze négy-öt evőkanál kókuszolajat vagy megolvasztott shea vajat négy-öt evőkanál rizsliszttel vagy kukoricakeményítővel. A kókuszolajnál ne lepődj meg, ha hűvösebb időben megszilárdul, és azt is meg kell olvasztani. Az olajat és a vajat vegyítheted is. Keverd el egyenletesen, majd add hozzá a teafaolajat. Ez baktériumölő hatása miatt érdekes, de levendulaolajat is használhatsz. A végén keverd el benne a szódabikarbónát, majd tedd az egészet egy használatra alkalmas tégelybe, ami lehet például egy régi stiftes dezodor üres tokja is.

  • Megosztás:
hirdetés