A nyári melegben, amikor sokkal többet izzad az ember, mint általában, a hajad is könnyebben elveszíti a kellemes sampon-vagy balzsamillatot. A tincsekre soha ne fújj parfümöt azért, hogy aromafelhő lengje körül a hajkoronádat!

Ezzel nem csak szárítod a fejbőrt, de allergiás reakciót, korpásodást okozhatsz. Inkább készíts egy kellemes illatú házi hajöblítőt, amelyk aromája még sokáig érezhető a használat után, és még ápol is.

Illatos hajöblítő

Ha száraz a hajad, különösen jót fog tenni a következő házilag elkészíthető hajöblítő használata. Az ilang-ilang különleges illatú virága miatt a jázminhoz hasonló illatot kap majd a hajad. Csak néhány dologra lesz szükséged az elkészítéshez. Egyszerre csak egy használatra valót gyárts.

Hozzávalók

  • 20 ml tömény szesz, például vodka
  • 10 ml víz
  • 3 csepp ilang-ilang olaj
  • 3 csepp rozmaringolaj

A hozzávalókat tedd egy tálba, és alaposan keverd össze őket. Mosd meg a hajad samponnal, vízzel öblítsd ki, majd jöhet a keverék. Ha úgy könnyebb, adagolhatod bögréből vagy műanyag flakonból is. Öntsd le a hajöblítővel a vizes tincseket a kád vagy a mosdó felett, majd masszírozd át a fürtjeidet, mintha hajat mosnál. Néhány perc hatóidő után alaposan öblítsd ki langyos vízzel az olajat. Hetente egyszer alkalmazd.

  • Megosztás:
hirdetés