Ha van, vagy valaha volt ekcémád, bizonyára tisztában vagy vele, mennyire kellemetlen bőrbetegségről van szó. Nemcsak csúnya látvány, ahogyan a bőr gyulladttá válik, de a száraz és viszkető hámréteg könnyen kisebesedik, ami kellemetlen, égő fájdalomhoz vezethet.

Ezt csak tovább súlyosbíthatják az olyan hétköznapi dolgok, mint a gyakori szappanos kézmosás vagy akár a mosószerek, ezért nem mindegy, hogy milyen krémmel ápolod a kezedet.

A sheavaj kivételes hidratáló, gyulladáscsökkentő és gyógyító hatással bír. A benne található E-vitamin és a béta-karotin megpuhítja a bőrt, és regenerálja a sérült sejteket, amire az ekcémás bőrnek különösen nagy szüksége van. Ezt a hatást egészíti ki az avokádóolaj, mely nemcsak remek antioxidáns, de A-, E- és D-vitaminokban is gazdag, és szintén segíti a sejtmegújulást.

Ha olyan természetes krémet keresel, ami hetek alatt elmulasztja az ekcémát, próbáld ki a következő házi kézkrémet!

Házi kézkrém ekcémás bőrre

Hozzávalók:

  • 50 g sheavaj
  • 15 ml avokádóolaj
  • 4 db E-vitamin-kapszula

A sheavajat gőz felett olvaszd fel. Amikor teljesen cseppfolyóssá válik, add hozzá az avokádóolajat, és vedd le a tűzről. Habverővel kezdd el verni – egészen addig, míg ki nem hűl -, közben pedig keverd bele az E-vitamin-kapszula belsejét.

Amikor lehűlt, tedd egy tiszta tégelybe a krémet, és állítsd hűtőbe – persze csak azután, hogy a kezedet alaposan bekented. Ha néhány hét alatt sem fogyna el, akkor sincs ok aggodalomra, mert sokáig megőrzi a szavatosságát.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés