A keservesen megszerzett nyári színt könnyen elcsúfíthatja, ha az ember bőre hámlásnak indul. Márpedig, ha kicsit – vagy nagyon is – lesültél, akkor számíthatsz rá, hogy néhány héten belül a megpirult bőrréteg vedlésnek indul.

Természetesen tehetsz az ellen, hogy ez bekövetkezzen, mi az aloe vera és a kókuszolaj kettősét ajánljuk. Az aloe gyógyítja a kisebb égési sebeket és horzsolásokat, leszámol a napégés okozta égő és húzódó érzéssel, de emellett nyugtatóan hat a szúnyog- és méhcsípés okozta viszketésre, és a száraz bőrt is hidratálja. A kókuszolaj puhítja a bőrt, illetve gyulladáscsökkentő hatása is van. A két anyag együtt sokoldalú segítség, ha a bőrnek sürgős ápolásra van szüksége.

Aloe verás gél készítése

Vágj le néhány levelet a házilag termesztett aloe növényedből, és mosd meg őket alaposan. Egy késsel metszd le a tüskéket róluk, ezután pedig óvatosan fejtsd le a levelek zöld részét, kikaparva a zselét. Adj hozzá némi kókuszolajat, keverd össze alaposan, majd vidd fel a bőröd azon részére, ahol megkapott a nap.

Mindennap egyszer kend be vele a kívánt részt, így talán megnyugszik annyira a bőröd, hogy nem hámlik le.

  • Megosztás:
hirdetés