Miranda Kerrt szuper génekkel áldotta meg a természet, nem véletlenül ő a Victoria’s Secret egyik vezető angyala már évek óta. Természetesen a megkapott adottságokkal élni is kell, illetve ápolni azokat. Orlando Bloom felesége a BellaSugarTV-nek nyilatkozott arról, hogy mi az az egyetlen szer, melytől ragyog a bőre.

Szerencsére a szupermodell anyuka nem mondja, hogy naphosszat hamburgert eszik, és nem tesz semmit a szépségért, de hibátlan bőrének titka állítólag egyetlen természetes szerben rejlik, mégpedig a csipkebogyóolajban. A biokozmetikumokért rajongó ausztrál angyal esténként csak ezzel ápolja a bőrét, elmondása szerint reggel gyönyörűen ébred ennek a kis praktikának köszönhetően, amin akár mosolyoghatunk is, hiszen, hogyan máshogy ébredne, de érdemes kipróbálni.

Miért jó a csipkebogyó?

A rózsa termése tartalmazza az egyik legtöbb C-vitamint, a belőle nyert olaj pedig tele van természetes antioxidánsokkal, melyek sokkal jobban hasznosulnak a bőrben a kémiai úton előállítottaknál. Mivel olajról van szó, E-vitaminban is gazdag, a csipkebogyó színanyagát pedig a béta-karotin adja, melynek egyik áldásos hatása az erős ránctalanítás, telítetlen zsírsavai pedig segítenek a bőrnek, hogy ne száradjon ki, és ne veszítse el rugalmasságát. Ez a kombó teszi tökéletes arcápolóvá.

Nem szabad összekeverni a rózsaolajjal, amit a rózsa szirmaiból nyernek, és elsősorban illatosításra használnak, bár ennek az illóolajnak is van bőrápoló tulajdonsága. A Retikülön már volt is termékteszt »

Hogyan használd?

A csipkebogyóolajat egyszerűen fel kell vinni a megtisztított arcra, majd finom mozdulatokkal bemasszírozni. Ha vizes a bőr, úgy még hatékonyabb, mert az olajjal együtt a víz is a bőr mélyebb rétegeibe jut. Sokan nem szeretik, ha a bőrük zsíros, de érdemes ezt a kellemetlenséget a szent cél érdekében elviselni.

Állítólag mandulaolajjal kombinálva még hatékonyabb ránctalanítóra tehetsz szert. Lehet, hogy nincs gyönyörű csomagolása, de az ilyen házilag kevert szépségápolóknál biztos lehetsz abban, hogy semmilyen bőridegen anyaggal nem fárasztod az arcod.

  • Megosztás:
hirdetés