Első ránézésre a bizarr zöld ital olyan, mintha valaki egy pohárba valamilyen furcsa színű iszapot töltött volna, de a klorofilloldatos vizet az egyik legújabb csodaszerként tartják számon egészségügyi hatásainak hála, melyet olyan sztárok is elismernek, mint az angol szupermodell-színésznő, Rosie Huntington-Whiteley vagy a szimplán Testnek nevezett Elle Macpherson.

Egy kis biológia

A klorofill nem más, mint a növények – és az alga – zöld pigmentanyaga, ami elnyeli a napsugárzás energiáját, hogy egészen a sejtekig továbbítva segítse a növény további fejlődését – ezt nevezzük fotoszintézisnek. Tulajdonképpen, ha egyszerű hasonlattal szeretnénk élni: a klorofill a növényeknek olyan, mint a hemoglobin az embernek, ez festi vörösre a vérünket, és szállítja az oxigént a véren keresztül szerte a testben.

Klorofillcseppeket a vízbe

Akik hisznek a klorofill-víz hatásosságában, úgy gondolják, hogy ez az anyag segíthet a szervezetben növelni a vörösvértestek minőségét és mennyiségét, hatékonyabbá téve az oxigénszállítást, ami több energiát és jobb közérzetet jelent. A különleges zöld ital támogatói azt is állítják, hogy a klorofillal dúsított víz erős antioxidáns, ami védelmet nyújt a rák ellen, antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, segíti az emésztést, és gyorsabb magnézium, K- és C-vitamin-, folsav-, vas-, kalcium- és fehérjeszállítást biztosít. És, ha mindez nem elég, a krónikus rossz leheleten is segít.

A szakértő bizonyítéka

James Duigan egészségügyi szakértő, aki olyan pácienseket tudhat a praxisában, mint a fent említett Rosie Huntington-Whiteley és Elle Macpherson, úgy gondolja, hogy a vízben feloldható klorofillcseppek fogyasztásával megakadályozhatjuk a szervezet elsavasodását.

– A sok egészségtelen étel felborítja a test pH-egyensúlyát, a savasodás pedig álmatlansághoz és súlygyarapodáshoz vezethet. Ezért annyira fontosak a lúgos anyagok, amilyen a klorofillos víz is, csak így tud visszaállni az egyensúlyi állapot.

Duigan ugyanakkor azt is hozzátette: – Megállapítottuk, hogy klorofillos víz csökkenti a gyulladásokat, és megszünteti az elsavasodást, amitől az emberek frissebbnek és tisztábbnak érzik magukat.

Itt szerezheted be

A zöld, leveles zöldségekből felépülő diéta is egy módszer arra, hogy az ember minél több klorofillt juttasson a szervezetébe, de a szakértő szerint érdemes a klorofilloldatos vizet rendszeresen, napi egy pohárral fogyasztani a tökéletes hatás érdekében. A cseppeket a legtöbb bioboltban és egészségügyi holmikat árusító üzletben be lehet szerezni.

Fotó: dailymail.co.uk.

  • Megosztás:
hirdetés