A csíkos köröm nagyon látványos, és nagyon könnyű így kidekorálni a kezet, ráadásul elképesztően sok variációban előállítható. Készítheted szabad kézzel, de a profik nem véletlenül használnak hozzá takaró matricákat.

Csíkok a körmön

Ha csíkos körmöket szeretnél pingálni, akkor szükséged lesz minimum két körömlakkra, egy fedőlakkra, illetve opcionálisan takaró matricára, amit striping tape néven kereshetsz például az Ebay-en, emellett egy vékony ecset is kell.

A lakkozást mindig a világosabb színnel érdemes kezdeni, mert, ha a sötét lenne alul, azon átütne a világosabb.

A lényeg, hogy az alapszín teljesen megszáradjon, éppen ezért érdemes gyorsan száradó lakkot vásárolni. Ha kész, akkor vidd fel a csíkokat, melyeket akár szabad kézzel is megrajzolhatsz, de hidd el, hogy jobb a matrica. Itt csak arra kell figyelni, hogy teljesen ráragadjon a körömre, és szép legyen a minta. Ha ez kész, akkor a sötétebb színnel fesd át a körmöt, majd, ha megszikkadt, de még nem teljesen száraz, húzd le a matricákat. Ezután jöhet a fedőlakk. Egyébként már lehet kész sablonokat is venni, de a vékony csíkok használatával egyedi mintákat készíthetsz. Nézd meg ezen a videón, hogy kell.

A csíkok sokféle színben kaphatók, van, aki rajta hagyja a körmön, és az maga a dísz. Érdemes kísérletezni.

  • Megosztás:
hirdetés