A bőröd szinte biztos, hogy nem most hozza a legjobb formáját, de szerencsére ezen egy kis odafigyeléssel lehet segíteni. Ilyenkor különösen felértékelődnek az olyan egyszerű műveletek, mint a smink lemosása vagy a tonizálás, de a rendszeres hámlasztással is nagyon jót teszel a bőrödnek. Sőt, ha eddig nem próbáltad, lehet, hogy most leszel vele a legelégedettebb.

Élénkítő pakolás

Persze van, hogy az ember nem a hosszú távú eredményeket nézi, hanem gyorsan szeretné rendbe szedni a bőrét, mert nyúzott, mert randija lesz, vagy csak épp egy kis időt szeretne elpepecselni a fürdőszobában. Egy házi arcpakolás ilyenkor tökéletes. Bár télen elsősorban a táplálásra figyel az ember, nem árt egy kicsit energetizálni a bőrt. 

Hozzávalók:

  • negyed mangó
  • joghurt
  • negyed élesztő

A mangót vágd fel apró darabokra, de még jobb, ha pürésíted, majd keverd össze az élesztővel, és adj hozzá egy evőkanál joghurtot. Vidd fel az alaposan megtisztított arcra, az sem baj, ha gőzöltél előtte, majd hagyd fent 15 percig, végül mosd le. Ez a pakolás mindenféle bőrtípusra használható, nemcsak hámlaszt kicsit, de rögtön táplálja is a bőrt, ami a használata után friss és üde lesz. 

  • Megosztás:
hirdetés