A bőrradír rendszeres használata segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, melyek nyár végén vastagon ülhetnek meg az arcon, illetve további előnye, hogy hatására a vérkeringés is felpezsdül. Radírozni hetente mindössze egy alkalommal ajánlott, amennyiben túlzásba viszed, éppen ellenkező hatás várható: a bőröd még több faggyút termel majd.

Bőrradírozásra leginkább az esti órák alkalmasak, így az éjszaka folyamán regenerálódásra is van idő. Mint a maszkokra, úgy természetesen a radírokra is igaz, hogy semmiképpen se alkalmazd őket a szem körüli, érzékeny területeken. Ugyanakkor a pakolásokkal ellentétben a bőrradírt ne száraz, hanem megtisztított, nedves bőrre vidd fel.

Sokan küzdenek a zsíros bőr problémájával, valamint annak kellemetlen következményeivel: fénylő bőr, tág pórusok, mitesszerek és pattanások megjelenése. Sajnos ez nyáron még többeket érint, hiszen ilyenkor vannak, akiknek egyébként nincsenek különösebb gondjaik a bőrükkel, de a T-zónájuk egy forró, nyári nap végére kifényesedik.

A következő bőrradír elkészítése nagyon egyszerű, használatával bőröd szinte fellélegzik. A kívánt hatás elérése érdekében rendszeresen, hetente alkalmazd!

Búzakorpás arcradír

Hozzávalók:

• 2 evőkanál búzakorpa
• pár kanál joghurt

A búzakorpát keverd el a joghurttal úgy, hogy pépes állagú legyen. A keveréket vidd fel a nedves arcbőrre, majd körkörös mozdulatokkal gondosan masszírozd be. Végezetül bő, langyos vízzel öblítsd le, és a hidratálásról se feledkezz meg!

A búzakorpás pép tisztító, gyógyító hatása jó hatással van a zsíros, problémás bőrre. A joghurt a tág pórusok és a szennyeződések természetes ellenszere, így, amennyiben ezt kevered a búzakorpához, még többet teszel bőrproblémád megoldása érdekében.

  • Megosztás:
hirdetés