Az amerikai The Cut magazinnak adott interjújában John Barnett, Beyoncé sminkese részletekbe menően mesélt arról, hogyan óvja az aranytorkú díva a bőrét az öregedés ellen.

Nem kell méregdrága kozmetikumokra vagy kozmetikai kezelésekre gondolni, a többszörös Grammy-díjas énekesnő bőrápolási rutinját bárki elsajátíthatja, annyira egyszerű.

Szemránckrém az egész arcra

John Barnett szerint a szemránckrém többfunkciós, ez alatt azt érti, hogy nemcsak a szemkörnyéken, hanem az egész arcon lehet használni. A szemránckrém apróbb molekulái könnyebben beépülnek a bőr kötőszövetébe, így gyorsabb és szebb hatást lehet velük elérni, mint egy átlagos öregedésgátló hidratálóval. Persze a sminkmester azt is kiemeli, hogy némelyik szemránckrém az arcra kenve irritációt okozhat, illetve a pórusokat is eltömítheti, nem beszélve az aktívabb hatóanyagok ténykedéséről, melyek szintén pattanásokat okozhatnak, tehát meg kell találni a megfelelő terméket.

Arckrémet a testre

Barnett szerint a szép megjelenés nem csupán a nyak feletti rész gondozásában és ápolásában rejlik, a dekoltázsnak, a lábaknak és a hátnak is szüksége van hidratálásra ahhoz, hogy valaki ápolt legyen. A sminkmester szerint azonban ezt nem természetes olajokkal vagy testápolóval kell elérni, hanem arckrémmel, mert ránctalanító hatásának köszönhetően ez még a legapróbb hajszálrepedéseket is eltünteti a bőrről.

A belsőt is ápolni kell

Nem titok, hogy a megfelelő folyadékfogyasztás mennyire fontos a bőröregedés megakadályozásában, de Barnett szerint nem mindegy, mit iszunk. Ő javasolta Beyoncénak, hogy sok kelkáposztalevet fogyasszon, mert a benne található K-vitamin fokozza a vérkeringést, és segíti a sejtek megújulását, így a bőr egészségesebb és üdébb lesz.

  • Megosztás:
hirdetés