Sok jót hallottunk már a Geek & Gorgeous 101 szérumokról. A három termékből álló család bőrtípusnak megfelelően készült, hialuronsavas és azealinsavas készítményekből áll.

Bőrkiegyenlítő szérum azealinsavval – Kriszta

Kombinált, zsírosodásra és kiszáradásra egyaránt hajlamos bőrrel rendelkezem, mely az alapos bőrápolás és a kíméletes smink ellenére is gyakran fénylik a T-vonalban. Már nagyon vártam, hogy kipróbáljam a Geek & Gorgeous 101 aPAD bőrkiegyenlítő szérumát, melynek elég jó híre van, sokan szeretik.

Az azealinsav számos bőrgyógyászati készítményben megtalálható, hiszen védi a bőrt a fertőző baktériumok elszaporodásától, csökkenti a gyulladások után fennmaradt bőrelszíneződéseket, illetve a helyére billenti a bőr faggyútermelését. Rosacea, akné és pigmentfolt kezelésére is alkalmas, ráadásul a természetben is előfordul különféle gabonákban, például a búzában, az árpában és a rozsban.

Az azealinsavat régóta használják enyhe és közepesen súlyos akné kezelésére, mert segít tisztán tartani a bőr pórusait, egyensúlyba hozza a faggyútermelést. A G&G arcszérum 20% azealinszármazékot tartalmaz, és egységesebb, matt bőrszínt ígér. Sokan mitesszerképződés ellen is alkalmazzák, nálam is ez volt az elsődleges cél.

Jól dolgozik, de ki kell tapasztalni, mennyi kell belőle

Reggel kevesebb, este több kozmetikumot kenek a bőrömre, ezért úgy gondoltam, hogy inkább a reggeli rutinomba ültetem bele, hogy csekélyke esélye legyen más kencékkel összeveszni. Arctisztítás után, a szokásos Q10-koenzimes szérumom helyett vittem fel az arcomra, még a nappali arckrémem előtt. Bár olajos tapintású, nagyon könnyen felszívódik, és nem hagy zsíros nyomot maga után. A pipettás kiszerelés megkönnyíti a használatát. Azonnal matt bőrt kaptam, amin meg is lepődtem.

Ám a nap végén azt tapasztaltam, hogy a kevésbé zsíros bőrterületeken viszkető, apró kis pöttyök jöttek ki rajtam. Pár napra leálltam a Geek & Gorgeous szérummal, majd, amikor eltűntek a pontocskák, újra használni kezdtem. Miután ugyanazt a kiütést tapasztaltam, tettem egy próbát úgy, hogy csak a zsírosabb T-vonalra applikáltam fel egy keveset a kencéből, és a továbbiakban nem is gyűlt meg vele a bajom.

Úgy vettem észre, hogy az alkalmi pattanásokon is segít, ám, mivel csak időszakosan zsíros a bőröm, jobbnak láttam, ha nem használom mindennap. Szépen világosítja, egységesíti a bőrt, megszünteti a kipirosodást, és a pattanások helye is hamarabb megfakul.

A mitesszerek csökkenése nekem nem tűnt fel, valószínűleg ahhoz mindennap kellene használnom a készítményt. A kezdeti nehézségeket leszámítva elégedett vagyok a termékkel, nagyjából be is váltotta az ígéretét, és a kiütéseim sem jöttek vissza többé. Mivel mások nem tapasztaltak ilyet, gondolom, ezt az egyéni bőrtulajdonságok váltották ki.

Finom és könnyű hidratáló – Ági

Én egy másik változatot próbáltam ki a szériából. Annak idején nagyon bejött a 12%-os AHA-savas hámlasztó a Geek&Gorgeous-től, így örültem, hogy letesztelhetem ezt a hidratálót. Az arcápolási rutinomnak évek óta részét képezi, reggel és este is, egy vizesebb, hyaluronsavas, könnyű valami is, és az évek során már sok mindent kipróbáltam. Bár ezeknek a könnyű kis készítményeknek nincs eget verően látványos hatásuk, folyamatosan jó kondiban, hidratáltan tartják a bőrt. A G&G H 5 Light névre hallgató szérumában ötféle hyaluronsav van. Ez az anyag nagyon megnöveli a bőr vízmegtartó képességét, így azon túl, hogy önmagában is van hatása, a többi magamra kent készítmény is jobban beszívódik.

A hidratáló szérumból kétféle van, light és rich, az utóbbi egy kicsit gazdagabb, és nem teljesen vízszerű, de a light verzióban sincsenek a zsíros bőrűek számára készült termékekre jellemző, szárító hatású anyagok, így bárki használhatja. Nagyon egyszerű formuláról van szó, ahol a hyaluronsavon kívül még rezgőgomba-kivonat segíti a hidratálást. Önmagában nem használhatóak krém helyett, de nem is ez a dolguk.

Tisztítás és tonizálás után első lépésként szoktam feltenni. Vigyázni kell, az állaga miatt gyorsan leszalad az arcon, de pillanatok alatt beszívódik, nem ül rá a bőrre, nincs semmilyen ragacsos érzés utána. A bőr friss lesz tőle, megszűnik az esetleges húzódás, és a dehidratáltságból fakadó apró ráncokról is gondoskodik. Nagyon ritkán, de velem is előfordul, hogy sminkben fekszem le, utána reggel különösen üdítően hatott a szérum.

Nekem fontos, hogy komoly szakértelem áll a termékfejlesztés mögött, Rácz Judit neve garancia a hatékonyságra. Magyar márkáról van szó, ami külön jó, arról nem beszélve, hogy teljesen normális áron, 2500 forintért juthatunk egy szépen összerakott, magas hatóanyag-tartalmú készítményhez.

  • Megosztás:
hirdetés