Ha felnőtt létedre pattanásokkal küzdesz, akkor biztosan sok csodaszert kipróbáltál már az évek során. Mi most a levendulaolajat ajánljuk számodra, ami köztudottan nyugtató hatású, így a gyulladt pattanások ellen is kiváló ellenszer.

Az illatos, lila gyógynövényben található anyagok azonban nemcsak nyugtatólag hatnak, de csillapítják a fájdalmat, és fertőtlenítenek is, ami szintén nem utolsó szempont, ha mélyen ülő akné tarkítja a bőrödet. Sőt, kevesen tudják, de a levendula hegesedés ellen is kitűnő, mert pórusösszehúzó és regeneráló hatással is bír.

Így készítsd el!

Hozzávalók:

  • 10 csepp teafalolaj
  • 5 csepp levendulaolaj
  • 3-5 csepp növényi glicerin
  • 1 dl desztillált víz

A desztillált vízhez adagold hozzá a teafa- és a levendulaolajat, majd a glicerint is, hogy sűrűbb legyen picit az állaga. Egy tiszta üvegcsébe töltsd bele a folyadékot, és minden második este, az arcod megtisztítása után kend be a gyulladt pattanásokat. A legjobb, ha nem is közvetlenül az arcodra kened az olajat, hanem egy vattakorongra csepegteted, és azzal ecseteled be a kritikus pontokat.

A teafaolaj hajra kifejtett jótékony hatásáról már korábban írtunk, de a csodaszer a bőrön is alkalmazható, hiszen ugyanúgy a probléma gyökerével, azaz a baktériumokkal számol le. Ezek állnak az akné hátterében is.

  • Megosztás:
hirdetés