Korábban már megírtuk, hogyan lehet a száraz és a vízhiányos bőr közötti különbséget megállapítani, most pedig azt szeretnénk megmutatni, hogyan lehet a dehidratáltságot egyszerűen megszüntetni.

Ehhez egy zabkorpából, uborkából és kefirből készült pakolást ajánlunk, melynek különlegessége, hogy vitalizálja a bőrt, feltölti a sejteket nedvességgel, mi több, még az elhalt hámsejteket és a mitesszereket is eltávolítja. Érdemes kipróbálni!

Zabkorpás pakolás

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 1 evőkanál kefir
  • kisebb darab kígyóuborka

A zabkorpát durván aprítsd össze, nem baj, ha nem teljesen por, így nemcsak pakolásként, de arcradírként is megállja a helyét. A kígyóuborkát reszeld le, keverd a zabkorpához, majd a kefirt is tedd bele. Ha úgy érzed, túl folyós, akkor egy kis zabkorpával, ha úgy érzed, túl sűrű, akkor egy kis kefirrel még keverd össze.

A pakolást vidd fel a megtisztított arcbőrre – érdemes óvatos mozdulatokkal megdörzsölni a bőrödet, hogy lehozza az elhalt hámsejteket -, és hagyd rajta 15-20 percig. Bő, langyos vízzel öblítsd le, majd hidratálj. Kéthetente egyszer érdemes használni a kiadós pakolást!

  • Megosztás:
hirdetés