Előfordulhat, hogy a partnered más tempóban szeretne haladni a kapcsolatban, mint te, és megkéri a kezed, pedig neked eszed ágában sincs hozzámenni.

Ez a helyzet mindenhogyan kínos, és nem fogod tudni úgy visszautasítani, hogy ne bántsd meg. Mindössze annyit tehetsz, hogy minimalizálod a károkat.

Ne húzd az időt!

Kizárólag akkor kérj gondolkodási időt, ha látsz arra esélyt, hogy némi mérlegelés után igent mondasz a lánykérésre. Ha már az első megérzésed is azt súgja, hogy nem fogsz hozzámenni a párodhoz, ne hitegesd, és ne húzd az idejét azért, mert félsz kimondani a választ. Egy egyenes nem sokkal korrektebb rá nézve, mintha hagynád, hogy tűkön ülve várja, hogyan ítélsz, és később utasítanád el.

Légy őszinte!

Nincs rosszabb, mint tehetetlenül, bizonytalanságban és kétségek közt hagyni a másikat. Mondd el neki nyíltan és őszintén, mi az, ami miatt nem akarsz hozzámenni: ő valószínűleg nem tud erről, hiszen ha sejtette volna, hogy nincs minden rendben köztetek, nem tette volna fel a nagy kérdést. Ezen a ponton már ne félj attól, hogy az indoklásod még jobban megbántja majd, mert az sokkal jobban fájna neki, ha nem lennél vele őszinte.

Mi van, ha nyilvánosan történik?

Ront a helyzeten, ha a párod látványos eljegyzést akar, és nyilvánosan, emberekkel körülvéve ejti meg a lánykérést. Ha ez történik, ne mondj semmit, csak azonnal öleld meg, és maradjatok így – jó eséllyel ez elég lesz a bámészkodó tömegnek, hogy odébbálljanak. Ekkor halkan, úgy, hogy csak ti halljátok, köszönd meg a gesztust, és mondd el, hogy mi a válaszod.

  • Megosztás:
hirdetés