Ha felkértek esküvői tanúnak, biztosan felmerült benned a kérdés, hogy mit is kell majd tenned pontosan. A feladat egyáltalán nem bonyolult.

Elmondjuk, mire kell figyelned, ha te töltöd be ezt a fontos szerepet az esküvőn!

Az esküvői tanú feladatai

Esküvői tanúnak általában nagyon jó barátot, keresztszülőt vagy testvért szoktak felkérni. Ha polgári és egyházi ceremóniára is sor kerül, előfordulhat, hogy mindkettőn más áll az ifjú pár mellett. A menyasszonynak és a vőlegénynek is külön tanúja van.

A legfontosabb feladat az anyakönyv aláírása, mindegy, hogy egyházi vagy polgári esküvőről van szó. Legyen nálad lakcímkártya, mert az esküvő előtt fel fogják venni az adataidat.

A szertartás alatt a menyasszony vagy a vőlegény mellett kell állnod vagy ülnöd, attól függően, hogy kinek a tanúja vagy. Fontos, hogy nem szabad túlöltözni a menyasszonyt, a ruhád legyen csinos, de egyszerű.

A szervezés

A formaságokon kívül még bevonhatnak az esküvőszervezésbe is, és rád bízhatnak különböző feladatokat, de magad is felajánlhatod a segítségedet, és megkérdezheted, hogyan vehetnéd ki a részed az előkészületekből.

Általában a menyasszony tanújának feladata a leánybúcsú megszervezése, amennyiben ő is nő, de ez nincs kőbe vésve. Egyes hagyományok szerint arra is neked kell figyelned, hogy ne szöktessék meg a menyasszonyt, és az öltöztetésben is segítened kell, de ezekről előzetes megbeszélés alapján döntsetek, mert nem mindenhol ez a szokás.

  • Megosztás:
hirdetés