Nemcsak a nagy napon, de már az esküvői készülődés során is találkozol olyan helyzetekkel, amikor bizonyos illemszabályok szerint kell cselekedni.

Most az esküvői meghívók illemtanának három legfontosabb, elengedhetetlen pontját ismerheted meg.

Mi legyen a meghívóban?

A meghívó ne tartalmazzon se több, se kevesebb információt, mint amire a meghívottaknak szükségük van. A dizájnelemeken, versen, idézeten kívül szerepeljen rajta az ifjú pár neve, az esküvő időpontja és helyszíne, és esetleg feltüntethetitek, ha van különleges kívánságotok a násznép felé. Legyen félreérthetetlen, hogy kinek szól a meghívó, minden nevet tüntessetek fel rajta, ha pedig lehetőség van kísérőt hozni, ezt is egyértelműen jelezzétek. Írjátok rá, hol és meddig jelezzen vissza a vendég, hogy részt vesz-e a ceremónián, ha pedig van esküvői weblapotok, ennek címét is tüntessétek fel.

Küldd időben!

Legalább két-három hónappal az esküvő előtt már illik kiküldeni a meghívót, de, ha korábban tudjátok a pontos dátumot, akár még hamarabb is megtehetitek. Fél évvel az időpont előtt azonban felesleges, mert így még az is megeshet, hogy elfelejtődik.

Figyelj a nevekre!

Nem tűnik nagy dolognak, de a meghívók gyártásának nagyon fontos része a vendégek nevének helyesírása. Ha valakiről nem tudod, hogyan betűzik a nevét, próbáld meg kinyomozni, vagy, ha nem sikerül, inkább maradj a keresztnévnél, de semmiképp ne kockáztasd meg, hogy rosszul írod fel a borítékra vagy a meghívóra – ez nagy tiszteletlenségnek számít.

  • Megosztás: