Korábban valószínűleg csak filmes élményeid kapcsán találkoztál esküvői fogadalomtétellel, ami nem meglepő, hiszen ez nem egy magyar hagyomány. Legalábbis eddig nem volt az: manapság itthon is egyre többen mondanak rövid, de tömör beszédet a szerelmükről.

Nyilván nem bújik meg mindenkiben egy Paulo Coelho nagy, világmegváltó gondolatokkal, ezért segítünk, hogyan tudnád a saját eszköztáradból is a legtöbbet kihozni.

Szólítsd meg a párod!

A legjobb esküvői fogadalom személyre szabott, méghozzá olyannyira, hogy megszólítja a másik felet. Egyes szám második személyben írd le a gondolataid, a párodnak címezve minden egyes kiejtett szót. Ettől lesz nagyon intim hangulata az egésznek, ami egy ilyen meghatározó pillanatban nagyon fontos – még akkor is, ha az egész násznép is jelen van a vallomástételnél.

Mondd el, mit szeretsz a párodban!

A fogadalomtétel következő részében emeld ki azokat a tulajdonságokat, melyeket szeretsz és becsülsz a párodban. Lehetnek ezek nagyon magasztos, költői gondolatok is, egy idézet, mely kifejezi a szerelmedet, de, ha kreatív vagy, hétköznapi apróságokról is írhatsz. Például, hogy szereted a párodban, hogy húslevest főz, amikor éppen beteg vagy, vagy akár azt is, hogy kappanhangja ellenére nem bánod, hogy énekel a zuhany alatt.

Légy humoros!

Nem árt, ha egy kis humort is belecsempészel az irományodba, ettől még személyesebb hangvételt vesz az egész. Persze nem az a cél, hogy stand up előadást tarts, de ha egy-egy humoros történetet, vicces felhangot belecsempészel az ígéretedbe, azzal a leendő férj feszültségét valamelyest oldhatod.

Elkötelezettség és hűség

Természetesen a fogadalomnak arról is meg kell emlékeznie, hogy mindegy, milyen rossz idők köszöntenek be, az elköteleződés és hűség a másik fél iránt sosem fog elmúlni. Perszer nehéz ilyesmit ígérni előre, de két fél egymásra találása nyilvánvalóan erről is szól, tehát a feltétel nélküli szeretetet valahogy mindenképpen jó, ha belefogalmazod a mondandódba.

  • Megosztás:
hirdetés