Menyasszonyként az ember hajlamos kicsit komolyabban venni az esküvői szerencsétlenségre utaló jeleket, de ez nem jelenti azt, hogy a babonákban feltétlenül hinni kell.

Se szeri, se száma ugyanis az olyan buta hiedelmeknek, melyek csak alaptalanul rémisztgetnek. Íme, néhány toplistás hülyeség!

Ne nézz a sírba!

Az esküvő felé menet szerencsétlenséget hoz nyitott sírba belenézni, legalábbis a babona szerint. Nem tudjuk, hogy ez a hiedelem honnan származik, de azt gondoljuk, elég kicsi az esélye, hogy valaki az esküvőjére menet a temetőt is felkeresi. Ugyanígy szerencsétlenséget hoz a házasságkötésre menet gyíkot, disznót vagy nyulat látni, de valószínűleg ez sem következik be túl gyakran.

Májusi esküvő

Egy orosz hiedelem szerint a májusban kötött házasság boldogtalan lesz. Mindennek az az oka, hogy a május nagyon hasonló az orosz mayatsa szóhoz, ami ínséget, szenvedést jelent. Nem fűzünk hozzá kommentárt, de bízunk benne, hogy ez nincs így.

Taposs a lábára!

Régen szokás volt, hogy az ifjú pár szemfülesebbik tagja rátaposott a másik lábára az esküvői szertartás után, mindezt azért, mert a babona szerint az válik a házasságban az uralkodó féllé, aki hamarabb rá tud lépni a másik lábára. Kissé mókás, ha belegondolunk, ahogy a menyasszony az abroncsos szoknyáját megemelve, minden erejét latba vetve próbál friss férjének a lábára taposni, vagy, ahogy a férj próbál beférkőzni a szoknya alá.

Menyasszonyi torta

Végül, de nem utolsósorban a kedvencünk: állítólag a menyasszony fején összetört esküvői torta a termékenységet szimbolizálja. Sőt, minél nagyobb és minél díszesebb a torta, annál bőségesebb gyermekáldásra számíthat az ifjú pár. Ennek a szokásnak az eredete szintén ismeretlen, talán azért, mert, aki kitalálta, azt a dühödt, tortapépben úszó menyasszonyok már elintézték.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés