Nem ritka eset, hogy a menyasszony és a vőlegény családja nem találja szimpatikusnak egymást, esetleg már veszekedésre is sor került.

Ez a kellemetlenség nagyon rá tudja nyomni a bélyegét az esküvőre, de néhány okos aprósággal minimálisra csökkentheted a fagyos hangulat kockázatát.

Helyszín és ültetés

Érdemes olyan helyszínt választani a nagy napra, amely elég nagy, vagy elég zegzugos ahhoz, hogy a két család tagjai el tudják kerülni egymást a lagzi ideje alatt. Direkt jó esetben senki sem fog veszekedést kezdeményezni, de jobb megelőzni a váratlan helyzeteket is, ezért az ültetésnél is gondoljatok arra, ki kivel kerüljön egy asztalhoz, vagy egyáltalán – ha nagyon rossz a helyzet – látótávolságon belülre. Az ültetési rend összeállításához ezen a linken találsz segítséget.

Mindent ti szervezzetek!

A békítéssel lehet, hogy nem szerencsés próbálkozni, ha ugyanis a két család láthatóan nem képes a kompromisszumra még a ti kedvetekért sem, nem sokat tehettek. Ilyenkor sajnos lehetetlen elkerülni a lelkifröccsöt, és meg kell mondanotok, hogy szeretnétek, ha egyik fél sem venné ki a részét a szervezésből. Erre lehetőleg külön-külön kerüljön sor, és higgadtan, de tárgyilagosan mondjátok el mindkét társaságnak, hogy ez a nap csak rólatok, az ifjú párról szól, ezért nem szeretnétek konfliktust.

A vendéglista újratervezése

Ha végképp elmérgesedik a helyzet, két választásotok van: mindent feltenni egy lapra, és remélni, hogy nem tör ki a családi háború az esküvőn, vagy, ha tehetitek, újratervezhetitek a vendéglistát, és úgy alakíthatjátok, hogy valóban csak azok legyenek ott, akik nem jelentenek veszélyt a hangulatra.

  • Megosztás:
hirdetés