Biztosan érezted már úgy, amikor ajándékkal felpakolva caplattál a családi-baráti karácsonynak otthont adó színtérig, némelyik meglepetés nem igazán lett telitalálat, szép csomagolás ide vagy oda.

Vagy, ami még rosszabb: a csomagolás jobb lett, mint maga az ajándék. Mert mi tagadás, olykor előfordul, hogy az ötlet- vagy időhiányból fakadóan nem úgy sikerül a dolog, mint ahogy korábban eltervezted.

A következménye azonban egy: a tűzoltás. Oké, mindegy, csak legyen valami, mert holnapután oda kell adni! Ilyenkor aztán többnyire egy laza poénnal elütjük a dolgot, és megpróbáljuk oldani a kínos szitut, melyre azonban egész este tüntetőleg emlékeztet majd minket a széttépett csomagolópapír-kupacra odavetett, gagyi ajándékunk. No de, akkor mit lehet tenni ez ellen? Van egy pár tippünk, íme!

A tuti ajándékozáshoz a legfontosabb tudatosítani magunkban, hogy örömet olyasmivel szerezhetünk leginkább, melyre az illető vágyik, de valamilyen okból mégsem szerez be önmagának  – vagy, mert nem tudja, vagy, mert nem engedheti meg magának, netán sosem költene arra jó szívvel, bár roppantul örülne neki.

Azt szintén leszögezhetjük, hogy olyasminek senki sem fog igazából örülni, amire nem vágyik, ami nem kell neki, vagy amit önmagának is lazán megvehet, de mégsem vesz meg valamilyen okból. Nyilván nem azért, mert kellene neki. Tehát, ha ebből az okfejtésből indulunk ki, akkor azért elég sok tárgy kiesik a körből.

Továbbá tartsuk szem előtt, hogy a rossz ajándékokkal csak a szeméthalmot növeljük, kicsit olyan ez, mintha az ajándékot egyből bele is vágnánk a tengerbe. Nem kell nagy ívben elkerülni a plázákat, de felesleges holmikat összevásárolni ma már tényleg nem menő dolog, és felmérések is bizonyítják, hogy százalékosan a tárgyi ajándékokon lehet a leginkább elcsúszni.

Oké, és mi a helyzet az otthoni kreatívkodással? Ha kegyelemkettessel sikerült átvergődnöd a rajzórákon, inkább ne tedd. Ha azonban minden barátnőd azért agitál, hogy indíts már végre DIY vagy gasztroblogot, akkor még jól is elsülhet a dolog, elvégre egy finom házi keksznek valószínűleg mindenki örül, ahogy valami hasznos vagy szép home made dekornak is, de a kacat az akkor is az, ha nem egy kínai gyárban készült.

Amivel ellenben nagyon nehéz hibázni, az az élményajándék. Ismerősöd hatalmas kultúrafogyasztó? Akkor jöhet egy bérlet a kedvenc színházába. Imádja a városokat? Vegyünk neki sétajegyet! Mindig is szeretett volna megtanulni macaront sütni? Irány a gasztroiskola! Le szeretne fogyni, de nem tudja, hogy fogjon hozzá? Fizessük be egy diétás tanácsadásra, vagy, ha véletlenül sem akarjuk megbántani, akkor vegyünk neki egy All You Can Move-Sportpass-t a jövő évre!

Hiszen elég klasszul hangzik, hogy egy bérlet áráért több mint hétszáz sportlétesítménybe lehet vele belépni országszerte, akár az év 365 napján, számtalan mozgásformát kipróbálva akár egyénileg, akár csoportos óra keretében, ugye? Na, ez garantáltan egy olyan ajándék, melynek átadásakor nem látunk majd kényszeredett mosolygást, sőt, készüljünk fel akár arra is, hogy az illető a nyakunkba veti magát!

A termékről ide kattintva még több információt találsz.
  • Megosztás:
hirdetés