Címoldal   /   Pluszmínusz   /  

Photoshop test retusálás

4 dolog, amit minden egyes divatfotón photoshopolnak

Senki sem így születik

Ezért veszélyes a divatfotókhoz hasonlítgatni a saját külsődet.
Forrás: Retikül.hu
2016.08.04.

A nők önértékelési problémáinak nagy részét a magazin- és divatfotók okozzák, melyekkel nap mint nap találkoznak, és amelyekkel nem tudják felvenni a versenyt.

Ennek egyszerű oka van: még az a modell, akinek a jó megjelenés a fő feladata, sem úgy néz ki a való életben, mint a képen - te már egy agyonszerkesztett végeredményt látsz. Íme, négy dolog, amit mindig javítanak a divatfotókon!

Haj

A képszerkesztők mindig belenyúlnak a hajba: javítanak a hosszán, fényesebbé, teltebb színűvé teszik, és még dúsabbá is varázsolják a fotójavító programok segítségével. Ezért lehetséges, hogy a modelleknek soha, egyetlen kósza hajszál sem áll ki a fejük búbján, és mindig olyan dús a frizurájuk, mint egy hajasbabának.

Fogak

Vajon miért van az, hogy a buszon sosem jön szembe veled olyan ember, akinek annyira vakítóan fehérek lennének a fogai, mint egy modellnek? Egyrészt a hírességek számos drága orvosi praktikát alkalmaznak a fogfehérítésre, másrészt a róluk megjelent képek nagy részén Photoshoppal turbózták fel a mosolyukat.

Bőr

Még az avatatlan szem is látja, hogy a legtöbb ilyen képen természetellenesen sima és egyenletes a modellek bőre. Persze ez a vastag sminkrétegnek is köszönhető, ami egy személyes találkozáson maszkhatást keltene, de a bevilágított műteremben és az utólagos képmanipuláció eredményeképpen kevésbé feltűnő.

Alak

Lehet, hogy nem minden modellnek veszik keskenyebbre a derekát, vagy nyújtják meg a combját, de valamit biztos, hogy szerkesztenek az alakján, hogy elérjék azokat az arányokat, amilyenekkel nem nagyon áld meg senkit a sors - nemhogy emberek százait. Az, hogy minden egyes fotóról tökéletes, homokóra alakú nők néznek vissza rád kerek fenékkel, lapos hassal és feszes combokkal, nem más, mint illúzió.

 
Még nincs hozzászólás
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
hirdetés
Partnereink:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.