Címoldal   /   Pluszmínusz   /  

Állatos pulóver DIY

Ez most az egyik legdivatosabb: készíts kutyamintás, cuki felsőt!

Az egyszínű kardigánt is feldobja, ha festesz rá néhány állatot. Minimális kézügyességgel is szép eredményt érhetsz el.
Forrás: Retikül.hu
2013.11.19.

Az állatminták, mint a leopárdpöttyök vagy a zebracsíkok, nagyon divatosak, de télen maga az állat sziluettje is megjelenik a pulcsikon.

Te magad is készíthetsz otthon ilyen mintájú felsőt, és ezzel a technikával felújíthatod, és trendivé varázsolhatod a megunt pulóveredet is.

Állatminta a pulcsira

Olyan kardigánt vagy pulóvert válassz, melynek nagyjából egyenletes a felülete, és nem szöszöl, mert ezen sokkal könnyebben tudsz majd dolgozni, mint egy bordás vagy bolyhos felületű, kötött anyagon. A retró beütésű minta elkészítéséhez csak néhány dolgot kell előkészítened.

Erre lesz szükséged:

  • egyszínű, lehetőleg világos pulóver vagy kardigán
  • sötét színű textilfilc - a legjobb a fekete
  • papír, ceruza, olló

Rajzold fel a papírra egy állat körvonalait akkora méretben, amekkora mintát szeretnél. Ez lehet kutya, macska, szarvas - gyakorlatilag bármi, amit szeretnél. Vágd ki a papírt a körvonalakon belül, ez lesz a sablon.

Helyezz egy fehér lapot a kardigán két oldala közé, hogy a textilfilc ne üssön át az anyag másik felére. Nyomd rá a pulcsi tetejére a sablont, és ennek segítségével rajzold meg az állat körvonalait az anyagon. Óvatosan emeld fel a sablont, és várj egy kicsit, nehogy elmaszatolódjon a rajz.

Amikor már hagytad száradni egy kicsit, színezd ki a mintát a körvonalakon belül. Jöhet a következő figura: nagyjából egyenletesen rendezd el őket, és úgy haladj, hogy ne tenyerelj rá arra, amit már megrajzoltál. Ha készen vagy, járj el a textilfilc csomagolásán feltüntetett utasítások szerint a száradást, mosást és vasalást illetően.

 
Még nincs hozzászólás
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
Melyik a kedvenc mintád?
hirdetés
Partnereink:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.