Címoldal   /   Esküvő   /  

Lánybúcsú ötletek

Értelmes ötletek lánybúcsúra

A menyasszony imádni fogja!

A lánybúcsú ne a vetkőzős fiúról szóljon, sokkal jobb ötleteink vannak a lányság elbúcsúzatására.
Szerző: Fehér Ági
Forrás: Retikül.hu
2013.06.30.

Az esküvő egy csomó ünneplésre lehetőséget ad, nemcsak a nagy napon lehet vidámkodni. Ezek egyike a legény-, illetve lánybúcsú, ahol még utoljára egyedülállóként mennek el a felek a barátaikkal. A lánybúcsú megszervezése nem is olyan egyszerű, hiszen több oldalról kell összeszervezni a lányokat, az ara igényeit figyelembe venni és felejthetetlenné tenni az estét. Összegyűjtöttünk néhény ötletet, aminek a menyasszony nagy valószínűséggel örülni fog.

Mikor, hol és kik és mit?

A lánybúcsú jó, ha egy hónappal - két héttel az esküvő előtt kerül megrendezésre, egyrészt, hogy legyen idő kipihenni a bulit, másrészt a leendő feleségnek elég sok dolga van az esküvő előtt közvetlenül.

Érdemes egy facebook-eventet létrehozni az eseménynek, így könnyebb a kommunikáció. A lánybúcsúra csak a tényleg közeli barátnőket, esetleg rokonokat szabad meghívni, hogy a menyasszony tényleg jól érezhesse magát.

A lánybúcsú sajnos sokszor az ünnepelt kínos helyzetbe hozásáról szól, ahelyett, hogy felszabadult ünneplés lenne. Semmi olyat nem szabad elvárni vagy neadjisten kényszeríteni, amihez nincs kedve az arának vagy esetleg másnap reggel szégyellné magát miatta. Nem biztos, hogy jó a kapatos ünnepelttel pénisz alakú dolgokat nyalogattatni nyilvános helyen, ahogy a chippendale fiú sem feltétlenül a legjobb ötlet. Amúgy sem értjük, hogy miért mókás felnőtt nőknek egy hímtag alakú valami.

Legyen egy, de inkább két ember, aki figyel a menyasszonyra, hogy ne igya magát le a sárga földig, ne hozza magát kínos helyzetbe, és hogy rendben hazaérjen.

Lánybúcsú ötletek

Bulis társaságnak

Az egyenpólóban menetelő lánycsapatok a legtöbb emberből mosolyt váltanak ki, és jó móka, ha megmutatjátok, hogy összetartoztok. A menyasszonynak persze speciális felső dukál, esetleg egy diadém vagy fátyol. Az este indulhat egyikőtöknél közös sminkeléssel, de akár szakembert is hívhattok ehhez. A lánybúcsú elején szokás fogadalmat tennie az arának, hogy mindenben aláveti magát a búcsúztató csapatnak, de szólhat a leendő házasságról is.

A bulit remekül fel lehet fűzni különböző feladatokra, mint kisebb tárgyak vagy épp petrezselyem árulása, teszt a vőlegényről, házassági tanácsok begyűjtése írásban különböző fiatalemberektől, majd ezek felolvasása a társaságnak. Ha valaki ismeri a pár történetét, akkor a lányokkal fel lehet keresni a fontosabb színhelyeket, mint például a megismerkedés vagy az első csók színhelye. Az alkoholfogyasztással nem árt csínján bánni, az olyan feladatok, hogy ha meglátsz egy jóképű fiút, igyál egy felest elég hamar elég ronda dolgokba torkolhatnak.

Visszafogottabb programok

Nincs minden menyasszony oda a fergeteges partiért. Lehet, hogy elegendő számára egy finom vacsora egy jó étteremben vagy valamelyikőtöknél fényképnézegetéssel, amihez a vőlegény biztosan ad fotókat. Feladatozni itt is lehet bátran vagy eskövőről szóló filmeket nézni. A piknik hasonlóan jó program, ha jó az idő. Többnapos elvonulást akkor érdemes szervezni, ha minden közeli barátnő ki tudja fizetni azt, és senki nem marad ki a mókából. Kézenfekvő ötlet egy wellnesshétvége, de egy badacsonyi bortúra is jó lehet.

Különleges program egy főző- vagy cukrásztanfolyam, borkóstoló, csokoládékóstoló és hasonlók.

Ha a leendő feleség szereti a kényeztetést, és melyik nő ne szeretné, menjetek el egy day spába, ahol lehet szaunázni, van jakuzzi, beszéljétek meg a személyzettel, hogy készítsenek be némi bort, masszíroztassatok, lazuljatok el. Budapesten a Mandala Day Spában és a Magnolia Day Spában már rutinosak a lánybúcsú lebonyolitásában. Kérjetek árat, lehet, hogy nem kerül többe, mint egy igencsak görbe este.

Az esküvő napján mindenki a menyasszonyra figyel, a lánybúcsún is, de ez sokkal nyugodtabb esemény, szervezzetek fotózást neki, profi fotóssal, sminkessel, hogy ne csak menyasszonyként készüljenek róla tökéletes fotók, ezzel aztán megajándékozhatja a szerencsés embert, aki a férje lesz.

 
2 hozzászólás
2014-07-22 02:49
Fergeteges bulit rendeztünk a közülünk elsőnek férjez menő csajszinak. Aprólékosan megszerveztünk minden feladatot amiken aztán hatalmasakat röhögtünk. A jutalmak és ajándékok nagyrészét az Édenkertből rendeltük. Nagyon vicces dolgaik vannak :))) És ... tovább »
válasz a 2. kommentre (hajjni - 07-05)
2013-07-05 18:19
Sziasztok, a barátnőm lánybúcsúja nagyon jól sikerült! Az Aerial Arts Mozgás Stúdióban voltunk, Budán. Egy órán keresztül tartott a szuper rúdtáncos koreográfia betanítása, közben egy profi sminkes foglalkozott velünk egyesével. A végén egy limuzint... tovább »
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
hirdetés
Partnereink:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.