Címoldal   /   Esküvő   /  

Gyöngy nyaklánc diy

Elegáns gyöngynyakék az esküvőre: saját kezűleg

A gyöngynyaklánc igazi klasszikus, ha esküvői ékszerről van szó. Ha a nagymamádnak nincs ilyen kincsecskéje, készítsd el magad!
Forrás: Retikül.hu
2014.01.16.

Egy gyöngyből készült nyakékre minden nőnek szüksége van az esküvőjén, mert emeli a menyasszonyi ruha fényét, és viselőjének is elegáns külsőt kölcsönöz. Ha a nagyinak nincs otthon ilyen elrejtve az ékszeres ládikájában, akkor magad is elkészítheted a láncot, nem nagy ördöngösség, bár egy kis kézügyesség nem árt hozzá.

Amire szükséged lesz:

  • 8 mm-es, 6 mm-es és 4 mm-es fehér vagy ekrü színű gyöngyök
  • 2 díszes kitűző
  • gyöngyfűző sodrony
  • ékszerkapcsok
  • gyöngy stopperek
  • fogó

A sodronyt mérd hozzá a nyakadhoz, és vágj belőle le - 15 centiméter ráhagyással a biztonság kedvéért - három egyforma darabot. A 8 milliméteres, a 6 milliméteres és a 4 milliméteres gyöngyöket fűzd fel egy-egy szálra, majd tedd őket egymás alá, alulra kerüljön a legnagyobb gyöngyökből álló füzér.

A három sodrony végét hurkold össze, majd egy úgynevezett stopperrel zárd le mindegyiket, ezt rá kell nyomni erősen a drótra, így a gyöngyök nem tudnak elmozdulni róla. De mindezt úgy tedd, hogy közben mindhárom hurkot ráfűzöd egy karikára.

Két rövidebb sodronydarabot vágj le, és ezeket is töltsd meg 4 milliméteres gyöngyökkel. Az alján a sodronyt szintén hurkold be, de a nyakékre rögzített karikán fűzd keresztül, ezután szintén tegyél rá stoppert. A tetejére is kerüljön hurok, csak itt az egyik oldalra karikát, a másik oldalra pedig a hozzá tartozó kapcsot rögzítsd, így a nyakék részben kész is van.

Csupán a díszes kitűzőket kell rögzíteni az ékszerre, és már készen is van az antik hatású nyaklánc.

Fotó és ötlet: mygirlishwhims.com

 
Még nincs hozzászólás
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
hirdetés
Partnereink:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.