Címoldal   /   Esküvő   /  

Esküvő szervezés hibák

3 nagy hiba, amit az esküvő szervezésekor elkövethetsz

Az esküvő megszervezése sok nehézséget rejt magában. Összegyűjtöttük a legtipikusabb melléfogásokat!
Forrás: Retikül.hu
2014.02.13.

Egy esküvő megszervezése több veszélyt is rejt magában. Olyan tipikus problémaköröket mutatunk most be, melyek beárnyékolhatják a nagy nap szépségét, sőt, akár a kapcsolatotokban is feszültséget generálhatnak.

Ha nem szeretnéd, hogy az esküvőd csak a stresszről szóljon, ne kövesd el a következő szervezési hibákat!

Költségvetési hiány

Kiindulva a hazai viszonylatokból, a legtöbb pár igyekszik minél olcsóbban kihozni az esküvő végösszegét, ám a legtöbben mégis beleesnek abba a hibába, hogy csak egy körülbelüli összegben állapodnak meg, amit könnyedén átlépnek, ha az események úgy hozzák. Gondolunk itt arra, hogy jaj, ez a ruha csak 30 ezerrel drágább, mint amennyit eredetileg szántam rá, az végülis már nem oszt, nem szoroz.

Ennek elkerülése érdekében - bár nem túl romantikus - már az eljegyzés után érdemes leülni és kialakítani egy fix büdzsét, hogy ne merüljön fel ilyen jellegű pénzügyi probléma. Ha tudod, hogy milyen összeggel gazdálkodhatsz a helyszín, ruha, vőfély és minden egyéb szervezését illetően, biztosan nem hozza rád a frászt a költségvetési hiány rémisztő érzése.

A dátum kitűzése

Az esküvő dátumát csak akkor tűzd ki, ha már 90%-ban minden le van fixálva, és a meghívókat is csak ezután küldd szét. Ez azért fontos, mert előfordulhat, hogy a kezdeti költségvetés megcsappan, így például a korábban tervezett nagy buli helyett csak a szűk családot és a még szűkebb baráti kört fedezi majd a büdzsétek. Elég kellemetlen lenne, ha le kellene mondani több ember meghívását, arra hivatkozva, hogy sajnos nincs elég pénzetek arra, hogy őket is meghívjátok.

Ugyanakkor az sem jó, ha túl későn jelzed a meghívottak felé az eseményt, mert egy esküvő bizony a vendégsereg részéről is tervezéssel és kiadásokkal jár, amire előre fel kell készülni. Ezt mindenképpen kalkuláld bele a számításba!

Ne válj menyaszörnyé!

Az esküvő az élet egyik fordulópontja és persze nagyon fontos, hogy minden klappoljon a nagy napon, de ne hagyd, hogy elszalajdon veled a ló, mert a bájos arából egy csapásra menyaszörnyé - bridezillává - változhatsz. Ne akarj mindent görcsösen a kezedben tartani, hagyd, hogy más is - gondolunk itt a vőlegényedre - elmondja, ő milyennek képzeli az esküvőt.

A kiállhatatlan, hisztiző és kötekedő menyasszonyokat senki nem szereti, még a leendő férj sem, ne változz hát szörnyeteggé. Az esküvőd napja akkor is különleges lesz, ha nem lesz minden tökéletesen és percre pontosan megtervezve.

Jó tanácsként egyébként ajánljuk, hogy kérd meg egy barátnődet, vagy azt, akiben megbízol, hogy segítsen az előkészületek és az esküvő levezénylésében, így valamennyi teher lekerül a ti vállatokról.

 
Még nincs hozzászólás
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
Olvasóink ajánlják
hirdetés
Partnereink:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.